MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ

Dördüncü Sınıf Öğrencilerimiz Bitirme Tezlerini Sundu

06.07.2023 23:55

Bölümümüz dördüncü sınıf öğrencileri Bitirme Tezlerini sundu.

Dört tanesi TÜBİTAK 2209 A projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazanan toplam beş bitirme tezi öğrencilerimiz tarafından katılımcılara açık bir şekilde bölüm öğretim üyelerine karşı savunuldu. Enes ESMERTAŞ tarafından "Acı Kayısı Çekirdeğinin (Prunus armeniaca) Bitki Gal Oluşumu Üzerine Etkisi" adlı çalışma, Sevcan KABAYER tarafından MS Hastalarının Biyokimyasal Testlerindeki Değerlerin Karşılaştırılması ve Moleküler Docking Analizleri adlı çalışma, Songül AYLU tarafından "Plantago lanceolata'dan Elde Edilen Ekstrelerin Lumbricus terrestris Yaraları Üzerine Etkisi" adlı çalışma, Vesila YILDIRIM tarafından "Borik Asidin Kaşar Peynirde Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalara Karşı Koruyucu Özelliklerinin Belirlenmesi" adlı çalışma ile Süleyman ÇETİNKAYA tarafından "Beyaz dut (Morus alba) ve Kara Dut (Morus nigra) Atık Yaprak Özütlerinin Yara İyileşimine Etkisi" adlı çalışmada elde edilen veriler tartışıldı. Bölüm başkanımız Prof. Dr. Murad Aydın ŞANDA, Doç. Dr. Sedat BOZARI, Dr. Öğrt. Üyesi Hüseyin ALLAHVERDİ ve Dr. Sefa IŞIK toplantıda hazır bulundu. Soru-cevabın ardından sunum programı sona erdi.